KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ramowy rozkład dnia

6:00 - 8:00

Schodzenie się dzieci do przedszkola, zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci, ćwiczenia ogólnorozwojowe, rozmowy kierowane nt. zgodne z zainteresowaniem dzieci, zabawy integracyjne, dydaktyczne, konstrukcyjne organizowane i inspirowane przez dzieci, działania nauczyciela o charakterze wspomagającym, stymulującym oraz obserwacyjnym.

8:00 - 8:30

Sprzątanie po skończonej zabawie, ćwiczenia poranne, czynności samoobsługowe związane z  przygotowaniem do śniadania.

8:30 - 9:00

Śniadanie, zabawy indywidualne.

9:00 - 10:30

Realizacja zadań edukacyjnych, poprzez zajęcia z całą grupą lub w zespole, zgodnych z realizowanym programem wychowania przedszkolnego.

10:30 - 10:40

II śniadanie /owoce, sok/

10:40 - 11:50

Spacery, zabawy dowolne na świeżym powietrzu /w ogrodzie, parku/, obserwacje przyrodnicze, prace gospodarcze i ogrodnicze, ćwiczenia gimnastyczne, zestawy zabaw ruchowych.

11:50 - 12:00

Przebieranie się po powrocie z ogrodu, czynności samoobsługowe związane z przygotowaniem do obiadu

12:00 - 12:30

Obiad

12:30 - 14:45

Leżakowanie - grupa "maluchów", relaks poobiedni, słuchanie muzyki relaksacyjnej, bajek. Zabawy dydaktyczne, ćwiczenia graficzne, słuchanie opowiadań nauczyciela na podstawie literatury dziecięcej, zabawy dowolne w sali lub w ogrodzie, zajęcia dodatkowe, praca indywidualna z dziećmi.

14:45 - 15:00

Prace porządkowe, czynności samoobsługowe związane z przygotowanie do podwieczorku.

15:00 - 15:15

Podwieczorek

15:15 - 17:30

Praca indywidualna z dziećmi dostosowana do ich możliwości i potrzeb, zabawy dowolne w kącikach aktywności dziecięcej, zabwy w ogrodzie, prace porządkowe, rozchodzenie się dzieci.